اختلال هویت جنسی

اختلال هویت جنسی

دیسفوریا یا اختلال هویت جنسی زمانی رخ می‌دهد که جنسیتی که با آن همذات پنداری می‌کنید با جنسیتی که در آغاز تولد برایتان تعیین شده، تعارض پیدا می کند و سبب رنج شدید و ناراحتی شما می شود. ممکن است در آغاز تولد جنسیت شما مرد مقرر شود، اما شما احساس کنید که زن هستید، و یا برعکس. یا ممکن است معتقد باشید که هیچکدام از این جنسیت ها را ندارید یا چیزی بین این دو و یا دارای جنسیت متغیر هستید.

 

برای استفاده از مشاوره های خوب کارشناسان و درمانگران مجموعه سها کلینیک می توانید بر روی لینک زیر کلیک کرده و به صورت آنلاین روز مورد نظر خود را انتخاب و درخواست رزرو مشاوره بدهید.

و یا به صورت تلفنی نوبت خود را رزرو کنید.

021-88005573

رزرو نوبت آنلاین

اختلال هویت جنسی چیست؟

این گسستگی میان این که جامعه چگونه شما را در نظر می‌گیرد و شما به صورت جسمانی و روانی چه احساسی دارید، می‌تواند باعث رنج شدید، اضطراب و افسردگی شود. اختلال هویت جنسی معمولاً به نام اختلال هویت جنسی به کار برده می شود اما این یک بیماری روانی نیست.

اختلال هویت جنسی مشابه جهت گیری جنسی نیست.

عدم انطباق جنسیتی GNC اصطلاح گسترده‌ای است که شامل افرادی می شود که هویت جنسی آنها به طور دقیق مرد یا زن یا چیزی بین این دو نیست. اصطلاحات دیگر برای این وضعیت شامل خارج از جنسیت، خلاقیت جنسیتی، استقلال جنسیتی، دو جنسیتی، غیرهمسویی جنسیتی، جنسیت نان‌باینری و جنس سوم می‌شود.

اختلال هویت جنسی

علائم و تشخیص اختلال هویت جنسی

– چنانچه شما ۶ماه یا بیشتر است که رنج یا مشکلاتی پایدار با جنسیت معین خود دارید، مبتلا به اختلال هویت جنسی هستید.

– در کودکان علائم اختلال هویت جنسی شامل حداقل ۶ مورد زیر هستند:

– پافشاری بر یا میلی قوی نسبت به جنسیتی که از جنسیت معین شده در آعاز تولد تفاوت می‌کند، دارد.

– خواهان پوشیدن لباس های جنسیتی است که با آن همذات پنداری دارد.

– قویاً دوستان دارای جنسیت مطلوب اش را ترجیح می‌دهد

– قویاً اسباب بازی ها، فعالیت ها و بازی های را که معمولاً توسط جنسیتی که با آن همانند سازی کرده انجام می شود ترجیح می دهد.

– برای نقش های فراجنسیتی در هنگام بازی ها یا تخیلات برتری قائل است.

– از اسباب بازی ها، بازی ها و فعالیت های مردانه یا زنانه که با هویت جنسی او همخوان نیستند اجتناب می کند.

– نفرتی عمیق از اندام تناسلی‌ای که با آن متولد شده دارد.

– تمایل شدیدی به ویژگی های جنسی، مانند سینه ها یا آلت تناسلی مردانه، که با هویت جنسی او مطابق هستند دارد.

در نوجوانان و بزرگسالان تشخیص نیازمند حداقل دو مورد از ویژگی های زیر است:

– جنسیت آنها با اطمینان با ویژگی های جسمی شان مطابقت ندارد

– تمایل شدید به خلاص شدن از اندام تناسلی و سایر ویژگی های جنسی خود

– میل فراوان به داشتن ویژگی های جنسی جنسیتی که با آن همذات پنداری دارند

– نیاز شدید به داشتن جنسیت متفاوت

– تمایل فراوان به اینکه با او مانند فردی از جنسیتی متفاوت رفتار شود

– اعتقاد راسخ به اینکه احساسات و واکنش های آنها با در نظر داشتن جنسیت ادراک شده شان معمول و عادی است

– کودکان یا بزرگسالان ممکن است مانند جنسیتی که به آن معتقد هستند که لباس بپوشند یا ظاهر شوند.

اختلال هویت جنسی

ملال جنسیتی تشخیص داده نشده و درمان نشده

دیسفوریا یا اختلال هویت جنسی بیماری نیست، اما رنج ناشی از آن ممکن است با مشکلات سلامت روان مانند اختلالات شخصیتی مختلف همچون اضطرابی، اسکیزوفرنی، افسردگی، اختلال سوء مصرف مواد، اختلالات خوردن و تلاش برای خودکشی ارتباط داشته باشد. برخی برآوردها نشان می دهند که از هر ۱۰ فرد مبتلا به ملال جنسیتی ۷ نفر در طول زندگی خود تشخیص بیماری های روانی دیگری را دریافت خواهند کرد.

درمان اختلال هویت جنسی

هدف تغییر نحوه احساسات افراد درباره جنسیت خود نیست، در مقابل درمان به برطرف کردن رنج و دیگر آسیب های هیجانی فرد اشاره دارد.

گفت و گو درمانی با مراجعه به کلینیک روانشناسی و یک روانشناس یا روانپزشک بخش کلیدی برای درمان برای اختلال هویت جنسی است. بسیاری از افراد همچنین تصمیم می گیرند حداقل گام های کوچکی بردارند تا ظاهر جسمانی خود را با احساس جنسیتی درون خود همخوان سازند. آنها ممکن است شیوه لباس پوشیدن خود را تغییر دهند یا نامی متفاوت برای خود انتخاب کنند. همچنین این افراد احتمالاً هورمون ها یا سایر داروها را دریافت می‌کنند یا جراحی انجام می‌دهند.

 درمان های اختلال هویت جنسی شامل موارد زیر هستند:

مسدود کننده های بلوغ: این شامل هورمون هایی است که تغییرات جسمانی در دوره بلوغ را سرکوب می کنند. برای فردی که جنسیت تعیین شده اش زن است این مسدود کننده ها احتمالاً جلوی رشد سینه های او را می گیرند.

هورمونها: نوجوانان یا بزرگسالان ممکن است هورمون های جنسی استروژن یا تستسترون را برای رشد ویژگی های جنسیتی که با آن همذات پنداری دارند دریافت کنند. جراحی: برخی افراد پس از یکسال درمان هورمونی جراحی تغییر جنس یا تایید جنسیت ادراک شده انجام میدهند. این معمولاً عملیات تغییر جنس نامیده می شود. متخصصان جراحی را تنها پس از ۱۸ سالگی و بعد از اینکه شخص به مدت دو سال با جنسیت مطلوب خود زندگی کرد پیشنهاد می‌کنند.

افراد با کمک درمانگران و پزشکان می توانند مناسب ترین درمان را برای خود انتخاب کنند. این احتمالاً تا حدی به این موضوع بستگی دارد که آیا آنها با نقش اجتماعی جدید خود، عوارض جانبی هورمون ها و تغییرات وابسته به جراحی سازگار و راضی خواهند بود یا خیر.فرد پس از تبدیل شدن به جنسیت مطلوب می تواند از رواندرمانی سود ببرد. دوستان، خانواده و سایرین ممکن است گاهی به طور کامل تغییرات را درک نکنند و از آنها پشتیبانی به عمل نیاورند. شخص همچنین نیاز خواهد داشت تا به ملاقات با پزشک خود برای درمان و تحول هورمونی ادامه دهد.

اختلال هویت جنسی

کودکان و اختلال هویت جنسی

کودکان از دو سالگی می‌توانند رفتارهای فرا جنسیتی را نمایش دهند. بااین حال همه آنها احساس ملال جنسیتی را تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه نخواهند داد. کودکانی که دیدگاه محکمی را درباره اشتباه بودن جنسیت خود ابراز می‌کنند- مانند پسری که با تحکم می‌گوید: من یک دختر هستم – بیشتر احتمال دارد که به بزرگسالانِ خواهان تغییر جنسیت تبدیل شوند.متخصصان توصیه می کنند که هدایت کودکانتان را برعهده بگیرید. اجازه دهید که کودک کسی باشد که هست و در صورت نیازِ شما یا کودکتان به جستجوی کمک بروید.

مطالعات نشان می‌دهند که اگر اختلال هویت جنسی به دوره بلوغ برسد، افراد جوان احتمالاً این احساسات را حفظ خواهند کرد. برای آنها احساس درونی جنسیت شان یک انتخاب نیست، این چیزی است که آنها هستند و آنها نیاز به حمایت اجتماعی و تخصصی دارند.

دانلود فایل زبان اصلی و PDF اختلال هویتی جنسی

منبع : webmd

اختلال هویت جنسیسوالات متداول

اختلال هویت جنسی چیست؟

عدم انطباق جنسیتی GNC اصطلاح گسترده‌ای است که شامل افرادی می شود که هویت جنسی آنها به طور دقیق مرد یا زن یا چیزی بین این دو نیست. اصطلاحات دیگر برای این وضعیت شامل خارج از جنسیت، خلاقیت جنسیتی، استقلال جنسیتی، دو جنسیتی، غیرهمسویی جنسیتی، جنسیت نان‌باینری و جنس سوم می‌شود.

راه های علائم و تشخیص اختلال هویت جنسی چیست؟

- خواهان پوشیدن لباس هایی متفاوت از جنست خود - ترجیح دوستانی مخالف جنسیت خود - استفاده از اسباب بازی و وسایل مخالف جنیست خود - نفرتی عمیق از اندام تناسلی‌ای که با آن متولد شده دارد.

راه های درمان اختلال هویت جنسی چیست؟

گفت و گو درمانی با مراجعه به کلینیک روانشناسی و یک روانشناس یا روانپزشک بخش کلیدی برای درمان برای اختلال هویت جنسی است.سها کلینیک با رویکردی متفاوت و با بهره گیری از درمانگرانی متخصص و مجرب به شما برای درمان این اختلال شخصیتی کمک می کند. فقط کافیست با شماره 02188005573 تماس بگیرید.

در باکس پرسش و پاسخ در انتهای این صفحه می توانید سوالات خود را با درمانگران مجموعه “سها کلینیک” در میان بگذارید و در کمترین زمان ممکن جواب سوالات خود را توسط درمانگران و پزشکان متخصص دریافت کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 7 میانگین: 5]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

27 + = 28

0:00
0:00
021-88005573