بهبود زندگی ، 3 کاری که همین امروز می­‌توانید انجام دهید تا معنای بیشتری به زندگی خود ببخشید

ممکن است احساس هدفمندی و بهبود زندگی سخت به دست بیاید، اما دست نایافتنی نیست.

 

نکات کلیدی:

  • زندگی هدفمند و معنادار مزایایی برای ذهن و بدن و همچنین بهبود زندگی دارد.
  • صحبت کردن و اندیشیدن دربارۀ مرگ از نقطه نظر به جا گذاشتن یک میراث، ممکن است به ما کمک کند برای بهبود زندگی تا بفهمیم چه چیزی واقعاً در زندگی مهم است.
  • اعمال ما وقتی یک تغییر مثبت در زندگی دیگران ایجاد می کنند، و باعث بهبود زندگی میگردد، معنادارتر به نظر می رسند.

 

وقتی دربارۀ نیازهای روانشناختی‌­ای که در هستۀ ماهیت بشر قرار دارند حرف می زنیم، جستجوی معنا ممکن است به مانند نیازهایی چون شادی، خوش­بینی، دوستی، امنیت و جامعه پذیری اولویت نداشته باشد. اما این به معنای بی اهمیت بودن این نیاز نیست. پژوهش ها نشان می دهند که زندگی غیر معنادار می تواند به زیستی روانشناختی یک فرد را به خطر بیاندازد.

از سوی دیگر، زندگی هدفمند و معنادار، مزایای بی شماری برای ذهن و بدن و بهبود زندگی دارد. خوشبختانه، پژوهش های رو به رشد در سلامت روان می توانند به ما در فهم این موضوع کمک کنند که چطور انسان از میان فعالیت های مشخص زندگی، معنا استخراج می کند. در اینجا، سه روش را به شما معرفی می کنیم که می توانند همین امروز معناداری و احساس هدفمندی را در زندگی تان برانگیزانند.

بیشتر بخوانید: تفکر سالم

  1. در نحوۀ تفکرتان پیرامون مرگ برای بهبود زندگی تغییر ایجاد کنید

امیلی مروز روانشناس، در مورد مرگ و مُردن اینگونه می گوید: «یک محرک مهم (اگر نگوییم مهم­ترین) برای نحوۀ ساماندهی زندگی و بهبود زندگی مان است».

این تعریف در یافته های یک مطالعۀ اخیر بازتاب یافت که پی برد وقتی از افراد پرسیده می شود دوست دارند دیگران چگونه از آنها یاد کنند، در مقایسه با کسی که در حال حاضر هستند، خود را شرافتمندتر و اثربخش­تر تعریف می کنند.

به جا گذاشتن میراث، یک جزء مهم در جستجوی معنای زندگی که باعث می شود زندگی را از منظر فناپذیری ببینیم، می تواند برای کسی که احساس گم کردن یا خالی شدن از معنا می کند، بی اندازه سودمند باشد.

درحالیکه احتمال دارد برخی فرض کنند که نگاه کردن به زندگی از لنز مرگ ممکن است منجر به بی پروایی و خودخواهی در افراد شود (مثلاً با القای ذهنیت «تو فقط یک بار زندگی می کنی، پس لذت ببر»)، مروز به دو روش با این شیوۀ تفکر برخورد می کند:

  1. برای برخی افراد، مانند ورزشکارانی که از مرگبارترین قله‌های کوه بالا می‌روند، ایدۀ به جا گذاشتن میراث پس از مرگ کاملاً متفاوت از افراد عادی است. آنها واقعاً قصد دارند میراثی را بر جای بگذارند که بر پایۀ نیکوکاری نیست، بلکه بر کامیابی ­های شدید استوار است و تجربه انسانی را به سمت شکوفایی حداکثر ظرفیت خود سوق می دهد.
  2. برای کسانی که گه گاه از طرز فکر «تو فقط یک بار زندگی می کنی، پس لذت ببر» استفاده می‌کنند، این عبارت لذت‌جویانه ممکن است بر سطح یک رابطۀ عمیق‌تر با مرگ وجود داشته باشد؛ رابطه‌ای که در آن نیت‌های اثربخش بودن و میراث‌بخشی نیز وجود دارد.

صحبت کردن و اندیشیدن دربارۀ مرگ از نقطه نظر به جا گذاشتن یک میراث ممکن است به ما کمک کند تا بفهمیم چه چیزی واقعاً در زندگی مهم است و می تواند به ما شجاعت دنبال کردن جسورانۀ آن را عطا کند و باعث بهبود زندگی گردد.

مروز می گوید: «یک روز من و تو، و تمام خوانندگان این مطلب می میریم؛ اجتناب ناپذیر و حقیقت است. ما در این حقیقت با سایر انسان‌ها مشترکیم، همانطور که همۀ ما می‌خواهیم به شرافتمندی یاد شویم و کسانی که دوستشان داریم را به شرافتمندی یاد کنیم.»

  1. بهبود زندگیاز تنفر خود در مسیر بهبود زندگی استفاده کنید

مطالعه اخیر دیگری نشان داد که تنفری که ممکن است نسبت به یک گروه، مؤسسه یا یک مفهوم انتزاعی داشته باشید می تواند زندگی شما را برای بهبود زندگی با معنا و هدف عجین کند. عبدو الناکوری روانشناس، از این نوع نفرت با عنوان «تنفر جمعی» یاد می کند.

این با نفرت شخصی که نسبت به افراد خاصی که به شما ستم کرده اند دارید، متفاوت است. نفرت جمعی اغلب ناشی از عضویت در جامعه ای است که گروهی دیگر را دشمن می بیند.

او توضیح می‌دهد: «وقتی دوستان، خانواده و جامعه شما مجموعه‌ای را که دوست ندارند شناسایی می‌کنند، نفرت ورزیدن به آنها نیز آسان می شود.»

الناکوری خاطرنشان می کند که اگرچه کنترل تمایل به بیرون کشیدن معنا از محل نفرت مهم است، اما در برخی موارد چنین نفرتی می تواند مفید و مؤثر باشد.

شاید ما نیاز به پرورش نفرت بیشتری نسبت به تغییرات آب و هوا، نژادپرستی و سایر آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم، تا در جهت اصلاح آن و بهبود زندگی قدمی برداریم.

بیشتر بخوانید: اثر لمس محبت آمیز

  1. بابت بهبود زندگی بدون در نظر گرفتن هزینه به دیگران کمک کنید

برودی داکین روانشناس و همکارانش اخیراً مطالعه‌ای را انجام دادند تا بفهمند چه نوع اعمالی بیشترین معنا را به زندگی افراد و بهبود زندگی می‌بخشد.

هنگامی که ما به معنادارترین تلاش‌هایی که بین فرهنگ ها وجود دارند نگاه می‌کنیم (مانند قهرمانی، فرزندپروری، موفقیت‌های آموزشی و شغلی، آیین‌های فرهنگی، و غیره)، تقریباً همیشه عناصر واضحی از هزینه را در بر می‌گیرند؛ خواه این هزینه درد باشد، خواه صرف انرژی، زمان، منابع، یا نوع دیگری از قربانی کردن.

پژوهشگران همچنین دریافتند که اعمال زمانی معنادارتر به نظر می‌رسند که تغییر مثبتی در زندگی دیگران ایجاد کنند.

داکین دو دلیل دیگر را به ما می‌دهد که چرا اقدامات پرهزینه و اجتماعی به ما معنای بیشتری می‌دهد:

  1. رفتار تلاشگرانه، با احتمال بیشتری به احساس شایستگی و بهبود زندگی منجر می شود.
  2. انجام تلاش‌های دشوار همراه با سایر افراد پیوند اجتماعی ایجاد می‌کند، که این هم منبع نیرومندی از معناست.

بیشتر بخوانید: تشخیص درمانگر

نتیجه‌گیری

فکر کردن به مرگ برای کمک به شناسایی آنچه می‌خواهید در زمان حال به دست آورید، هدایت احساسات تنفرآمیز یا متخاصم خود به سمت یک هدف ارزشمند و کمک به دیگران برای بهبود زندگی حتی زمانی که انجام این کار دشوار است، سه راهبردی هستند که می‌توانید از آنها برای یافتن معنای بیشتر در زندگی خود بهره مند شوید.

منبع

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/social-instincts/202207/3-things-you-can-do-today-add-more-meaning-your-life

بررسی توسط ابیگیل فگان – 2022

 

کلینیک روانشناسی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]