چه ارتباطی بین ADHD و ناتوانی یادگیری است؟
اختلال نقص توجه – بیش فعالی (ADHD) یک ناتوانی یادگیری نیست؛ با این حال باعث دشواری هایی در یادگیری می شود. برای مثال، وقتی به سختی می توانی بر آنچه معلمت می گوید تمرکز کنی یا به نظر می رسد قادر به نشستن و توجه کردن به کتاب پیش رویت نیستی، یادگیری سخت می شود.
ممکن است شما به هر دوی این اختلالات مبتلا باشید. ناتوانی های یادگیری (LD) و ADHD اغلب همزمان وجود دارند. راسل بارکلی در کتاب خود با عنوان پذیرش مسئولیت ADHD: راهنمای جامع و معتبر برای والدین می گوید کودکان مبتلا به ADHD نسبت به کودکانی که بدون این اختلال، بیشتر در معرض ابتلا به اختلال یادگیری هستند.
بیشتر بخوانید: روانشناسی کودک
ADHD و ناتوانی یادگیری
یادگیری شامل استفاده از کارکردهای اجرایی مغز است، به خصوص توانایی متمرکز شدن، توجه کردن، انجام یک تکلیف و استفاده از حافظۀ کاری. ما می دانیم که ADHD کارکردهای اجرایی مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. در واقع، دکتر بارکلی می گوید یک نام دقیق تر برای ADHD می تواند «اختلال رشدیِ کارکرد اجرایی» باشد.
خیلی از افراد دچار ADHD به خاطر مشکلات کارکرد اجرایی ناشی از ADHD با یادگیری و تکالیف مدرسه کشمکش دارند، با این حال هنوز به قدر کافی دچار نارسایی نیستند که بتوان آنها را مبتلا به LD تشخیص گذاری کرد.
وقتی شخصی همزمان به عارضه های ADHD و LD دچار است، بدین معناست که نارسایی گسترده ای در کارکردهای اجرایی همراه با نارسایی در مهارت های خاص مورد نیاز برای خواندن، نوشتن و ریاضیات دارد.
ناتوانی یادگیری به چه معناست؟
ناتوانی های یادگیری، منشأ عصب شناختی دارند و نشان دهندۀ هوش کودک یا میزان سخت کوشی آنها نیستند. یک روش عامه پسند برای توصیف افراد دچار LDاین است که مغز شما به طرز متفاوتی سیم کشی شده و شما اطلاعات را به گونه متفاوتی دریافت و پردازش می کنید.
ناتوانی های یادگیری می توانند باعث مشکلاتی در خواندن، نوشتن، هجی کردن و ریاضیات شوند. آنها همچنین می توانند بر توان شما در سازماندهی و بازیابی اطلاعات در شنیدن و صحبت کردن اثر بگذارند و حافظۀ کوتاه مدت و بلند مدت و زمان سنجی شما را تحت تأثیر قرار دهند.
بیشتر بخوانید: مشاوره نوجوانان
اصطلاح ناتوانی های یادگیری، اصطلاحی گسترده برای دامنه ای از چالش های خاص یادگیری است. ناتوانی های یادگیری ناشی از مشکلات دیداری یا شنوایی یا به دلیل یادگیری یک زبان دوم و غیره نیستند.
افراد دچار ناتوانی های یادگیری اغلب از هوشی متوسط یا بالای میانگین برخوردارند، با این حال استعدادها و دستاوردهای شان با هم همخوانی ندارد. هر چند، با حمایت و مداخلات درست، این افراد می توانند این شکاف را کمی پر کنند و مهارت های خود را به نمایش بگذارند.
نمونه های ناتوانی های یادگیری
- نارساخوانی: اختلال در خواندن
- دیسکلکولیا: اختلال در توان ریاضی
- نارسا نویسی: اختلال در نوشتن
- کنش پریشی: مشکلاتی در مهارت های حرکتی
- زبان پریشی/آفازی: مشکلاتی در زبان
- اختلال پردازش شنوایی
- اختلال پردازش دیداری
بیشتر بخوانید: انواع اختلالات شخصیت
اثرات
ناتوانی های یادگیری اغلب در مدرسه کشف می شوند زیرا مشکلاتی در عملکرد تحصیلی شان نمایان می شود. با این حال، اثرات آنها از مرزهای کلاس درس هم فراتر می رود. آنها می توانند روابط خانوادگی و زندگی در خانه و محل کار را تحت تأثیر قرار دهند.
افزون بر این، ناتوانی های یادگیری بر عزت نفس کودک تأثیر می گذارند. یک فرض عمومی وجود دارد مبنی بر اینکه کسی که در مدرسه خوب عمل می کند، باهوش است. اما این موضوع در مورد افراد دچار LD و ADHD الزاماً درست نیست. یک ناتوانی یادگیری بدین معناست که دانش آموز مشکلاتی را با یادگیری و اظهار دانش خود به روشی مرسوم تجربه می کند.
منبع
نویسنده: ژاکلین سینفیلد – بررسی تخصصی توسط دکتر آرون جانسن – 2021