برخورد با کارفرما نیازمند رعایت یک سری نکات و البته جریتمندی است. این نکات را دنبال کنید تا رابطه خود را با رییستان بهبود بخشید.
وقتی رییس پیام متناقض میفرستد
برخی از روسای شرکت پیامهای مبهم، نامفهوم و ضد و نقیض ارسال میکنند. برخورد با کارفرما ی این چنینی میتواند ناامیدکننده باشد. زیرا احساس میکنید در یک ترن هوایی دایمی هستید. رییس به شما میگوید که کارتان را دوست دارد. دفعه بعد که این کار را به همان روش انجام میدهید، به شما حمله میکند. یک بار میگوید شما را برای برخی خطاهای رخ داده مقصر نمیداند. اما گزارش شما را کلمه به کلمه با اخم بررسی میکند. آیا باید کلمات او را باور کنید یا زبان بدنش را؟
یکی دیگر از دلایل سردرگمی زمانی است که رییس در حال تمجید از عملکرد عالی شما است. سپس میپرسد «چرا نمیتونی همیشه این کار رو انجام بدی؟». رمزگشایی اینکه با چنین رییسی تکلیفتان چیست یا کدام سیگنالها را باید بپذیرید، میتواند ناامید کننده باشد.
در این وضعیت ممکن است دایما تحت استرس باشید.
نگاه شما به اتفاق
در برخورد با کارفرما یی که پیام متناقض میدهد، شما فکر میکنید: «من هرگز مطمین نیستم که چه کاری باید انجام دهم، زیرا نمیتوانم دستورالعملهای ضد و نقیض رییس خود را دنبال کنم. درخواست شفافسازی فقط منجر به گفتگوهای متعارض بیشتر میشود. او هیچوقت پاسخ مستقیمی نمیدهد. من واقعا باور دارم که این کار را عمدا انجام میدهد. اینگونه وقتی مشکلی پیش آمد، میتواند تقصیر را به گردن من بیندازد که دستورات را دنبال نکردهام.»
نگاه کارفرما به اتفاق
رییستان احتمالا فکر میکند: «چرا جان بهتر عمل نمیکند؟ وقتی او را استخدام کردم، بسیار امیدوارکننده به نظر میرسید. من به طور جدی سعی کردم با تمجید از کارش به او انگیزه دهم. اما او حتی نمیتواند سادهترین دستورالعملها را بدون اشتباه انجام دهد. باید در مورد این بیانگیزه در جلسه بعدی با او صحبت کنم.»
راهبردهای مناسب برای برخورد با کارفرما
برای برخورد با کارفرما ، پیامهای مبهم را روشن کنید و ارتباط دو طرفه خوبی برقرار کنید. کشف انگیزه زیر رفتارهای متناقض او را فراموش کنید. در عوض، روی کمک به خود و بهبود رابطه متمرکز شوید.
1. به گونهای عمل کنید که گویا مشکل از سیستم است
شاید فکر کنید کل پروژه مشکوک است و رییس شما عمدا مبهم حرف میزند تا همه مسیولیت را بر عهده نگیرد، اشکالی ندارد. بگذارید بازی خود را انجام دهد. در هر صورت، شما هنوز هم باید به ایجاد برخی قوانین ارتباطی واضح و مشخص کمک کنید.
2. همین حالا صحبت کنید.
ناامیدی سرکوب شده میتواند در نهایت به یک انفجار نامناسب منجر شود. صحبت خود را با یادآوری کلمات کلیدی تمرین کنید. سپس زمان خوبی را برای ملاقات با رییس برای «بحث در مورد موضوعی مهم» انتخاب کنید.
3. گفتگو را دوستانه و عملی نگه دارید.
اتهام نزنید. نگرانی مشترک خود را برای سازمان بیان کنید و پیشنهادات روندی برای بررسی مشکلات دهید.
گفتگوی موثر چگونه است؟
میتوانید بگویید: «به نظر میرسد مشکلی در هماهنگی همکاران وجود دارد. [به حقایق پایبند باشید و از سرزنش خودداری کنید. سپس، علت را نادیده بگیرید و به راه حل بپردازید]. درباره یک چک لیست مانند این نظرتان چیست؟ من نکاتی را که فکر میکنم نقاط مشکل هستند، مانند این یکی، علامتگذاری کردهام…»
یا «آیا میتوانیم برای جلوگیری از هر گونه تفسیر نادرست، راجعبه دستورالعملها رو در رو بحث کنیم؟ گاهی اوقات، متوجه میشوم که پیامهای متنی میتوانند توسط افراد مختلف، متفاوت تفسیر شوند…»
سخن پایانی
در این مطلب کوتاه درباره راهبردهای برخورد با کارفرما خواندید. وقتی یک رییس پیامهای متناقض میفرستد، به جای تلاش برای وادار کردن او به پذیرش حرفش، برخی قوانین ارتباطی بهبود یافته را پیشنهاد دهید.
در صورت تداوم مشکل و بالارفتن استرس، حتما از یک مشاور روانشناس کمک بگیرید.
منبع
کلینیک روانشناسی سها٬ مرکز ارائه خدمات مشاوره روانشناسی٬ مشاوره آنلاین٬ مشاوره خانواده و مشاوره جنسی