جواب رد به پیشنهاد آشنایی ممکن است برای برخی افراد دشوار باشد. شاید یک پیشنهاد دوستی دریافت کرده باشید که به هر دلیلی مایل به پذیرش آن نیستید. و به این فکر میکنید که چطور نه بگویید. در این مقاله 10 روش مودبانه برای دادن جواب رد به پیشنهاد آشنایی میخوانیم.
بیشتر بخوانید: چرا داشتن رابطه مهم است؟
چطور جواب رد به پیشنهاد آشنایی دهیم؟
به تازگی پیامی از کسی دریافت کردهاید که بهتان علاقهمند است و میخواهد با شما قرار بگذارد. اما متاسفانه، شما جذب او نشدهاید. رد کردن مودبانه درخواست کسی خصوصا از طریق پیامک، میتواند ناخوشایند و دشوار باشد. اما ما چند نکته مفید برایتان داریم. چگونه میتوانید بدون آسیب زدن به فرد مقابل جواب رد به پیشنهاد آشنایی اش بدهید؟
شخص مقابل را سرزنش نکنید و به نقاط ضعف او اشاره نکنید. در عوض، بر دیدگاه خودتان تاکید کنید. برای مثال، میتوانید پیام دهید: «من فکر میکنم تو آدم خوبی هستی، اما الان دنبال چیز دیگهای هستم». از جملاتی مثل «شاید تو بهترین گزینه برای من نباشی» دوری کنید.
در ادامه 10 روش مودبانه برای رد درخواست آشنایی را میخوانید.
-
صداقتی هوشمندانه داشته باشید
صادق بودن در مورد احساساتتان باعث میشود خیلی سریع همه چیز روشن شود. جواب رد به پیشنهاد آشنایی را تا حد ممکن محترمانه بیان کنید. شخص مقابل قدردان صداقت شما خواهد بود تا اینکه بخواهد احساس شما را نسبت به خود حدس بزند.
این کار احتمال آسیب دیدن او را کاهش میدهد. به جای اینکه فقط با «نه» یا «نه متشکرم» جواب دهید، سعی کنید پیامی این چنینی ارسال کنید، مانند: «دیدنت خیلی خوشایند بود، ولی من واقعا ارتباط عمیقی بینمون احساس نمیکنم» یا «متاسفم، ولی واقعا فکر نمیکنم با هم جور باشیم».
-
سر اصل مطلب بروید
- با کوتاه و شیرین نگه داشتن پیام، شرمندگی و ناراحتی را کاهش دهید
- بهتر است پیام خود را تا حد ممکن مهربانانه بیان سازید، اما از همان شروع پیام امیدواری ایجاد نکنید. این تصور را ایجاد نکنید که ممکن است نظر خود را تغییر دهید. برای مثال، با این جمله شروع نکنید: «فکر میکنم تو آدم خیلی خوبی هستی و قرار دیروز خیلی خوب بود». بلکه شروعتان اینگونه باشد: «ممنون بابت قرار دیروز، اما من واقعا ارتباط عمیقی بینمون احساس نکردم».
- اگر میخواهید مستقیمتر باشید، میتوانید پیامک بزنید: «نه متشکرم، علاقهای ندارم»
- تعریف کردن (مثل گفتن اینکه در قرار با آنها به شما خوش گذشته یا اینکه آنها آدم خوبی هستند) میتواند به آرامکردن احساسات طرف مقابل کمک کند. اما خیلی روی آنها تمرکز نکنید. این تصور را ایجاد نکنید که ممکن است به قرار مجدد علاقهمند باشید.
-
شفاف و مستقیم صحبت کنید
برای جواب رد به پیشنهاد آشنایی ، پیامهای متناقض نفرستید. امید کاذب ایجاد نکنید. شاید فکر کنید مهربانانهتر این است که پایان را باز بگذارید و بگویید «شاید بعدا بتونیم آشنا شیم». اما اگر هدفتان «نه» است، «شاید» را فراموش کنید. شاید در ابتدا این نه مستقیم بیرحمانه به نظر برسد. اما در درازمدت امیدوار نگه داشتن یک فرد بیرحمانهتر به نظر میرسد. اینگونه او فکر میکند هنوز فرصتی با شما دارد و منتظر خبرتان میماند.
- برای مثال، از پیامکهایی مانند «شاید یه وقت دیگه» خودداری کنید.
-
یک تعریف صادقانه ارایه دهید
این میتواند به طرف مقابل کمک کند که احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد. شنیدن تعریف ممکن است او را خوشحال کند یا اعتماد به نفسش را افزایش دهد. همچنین شاید احتمال اینکه رد شدن را شخصی تلقی کند، کاهش دهد. این به هر دوی شما اجازه میدهد هرگونه شرمندگی را به حداقل برسانید و به زندگی خود برگردید.
برای مثال، میتوانید چنین پیامی را امتحان کنید: «واقعا پیشنهادت باعث خوشحالیمه، ولی من به این شکل به تو علاقهمند نیستم» یا «دیشب خیلی خوش گذشت، اما من دنبال چیز دیگهای هستم».
-
توضیح دهید که مشغول هستید
ارایه یک دلیل به طرف مقابل میتواند درد رد شدن را کاهش دهد. شما ملزم به توضیح نیستید. اما میتوانید به وضوح بیان کنید که وقت ندارید یا فعلا اولویتهای دیگری دارید. برای مثال، میتوانید بگویید: «الان حال و حوصله قرار گذاشتن ندارم» یا «فعلا میخوام بیشتر روی کارم تمرکز کنم». البته مشغول بودن فعلی شما دلیل چندان محمکی نیست. زیرا ممکن است آنها را امیدوار نگه دارد تا سرتان خلوت شود.
-
تفاوتهای خود را برجسته کنید
ناهمخوانی دلیل موجهی برای جواب رد به پیشنهاد آشنایی است.
- میتوانید چنین پیامی بفرستید: «فکر نمیکنم اشتراکات کافی داشته باشیم» یا «متاسفم، اما فکر میکنم واقعا افراد متفاوتی هستیم» یا «تو خیلی شوخطبع و باحالی، اما من واقعا اینجوری نیستم و با این تیپ آدمها همخوانی ندارم».
-
با احتیاط، یک رابطه دوستی بسازید
بهتر است در مورد مرزها شفاف باشید تا امید واهی ایجاد نشود. تا جایی که ممکن است با مهربانی پیشنهاد دهید که میتوانید به عنوان دوست در ارتباط باشید. این هنوز جواب رد به پیشنهاد آشنایی است. اما به طرف مقابل کمک میکند که از نبود حس عاشقانه شما مطلع شود.
- برای مثال، پیامی این چنین بفرستید: «متاسفم من وقت رابطه عاشقانه ندارم، اما میتونیم بهعنوان دوست گاهی معاشرت کنیم».
بیشتر بخوانید: کات رابطه: 9 روش برای اینکه بدانید برگشتی در کار هست یا خیر؟
-
بگویید که دلبسته کس دیگری هستید
اگر در رابطه هستید، صادق باشید. این یک پاسخ مستقیم است که به طور کامل برای او روشن میکند چرا تمایل به آشنایی ندارید.
- برای مثال میتوانید در پیامی بگویید، «من در حال حاضر با کسی تو رابطهم».
-
از «من» استفاده کنید
تمرکز روی دلایل مربوط به خود، کمک میکند تا جواب رد به پیشنهاد آشنایی شخصیسازی نشود. این میتواند درد رد شدن را تسکین دهد. طرف مقابل را سرزنش نکنید یا به نقاط ضعف آنها اشاره نکنید. در عوض، بر دیدگاه خودتان تاکید ورزید.
برای مثال، میتوانید پیامک بزنید، «فکر میکنم تو آدم خوبی هستی، اما من الان دنبال چیز دیگهای هستم» یا «من تو رو به شکل یه دوست میبینم، متاسفم.»
-
به موقع پاسخ دهید
مجبور نیستید فورا پاسخ دهید، اما برای جلوگیری از طولانی شدن وضعیت، هر چه زودتر جوابتان را بگویید. نباید زیاد طرف مقابل را معلق بگذارید. به تعویق انداختن جواب رد به پیشنهاد آشنایی میتواند آسیب بیشتری به طرف مقابل وارد کند. جواب دادن به موقع، مهربانانهتر و بالغانهتر است و همچنین در وقت هر دوی شما صرفهجویی میکند.
جواب رد به پیشنهاد آشنایی در قرار اول
معمولا رد کردن درخواست در قرار اول آسانتر است. هنوز خیلی درگیر احساسات نشدهاید، بنابراین یک پاسخ ساده و مستقیم کافی است. با این حال، کمی مهربانی تاثیر زیادی دارد. سعی کنید از این نکات هنگام دادن جواب رد در قرار اول استفاده کنید:
-
قدردانی از تلاش:
میتوانید قدردانی خود را از اینکه از شما درخواست کردند، نشان دهید. گفتن «خوشحالم که این درخواستو بهم دادی» یا «ممنون که به من فکر کردی» میتواند آسیب را کاهش دهد.
-
مستقیم بودن:
همیشه بهتر است در مورد عدم علاقه صادق باشید تا اینکه نقش بازی کنید. یک «ممنون که پرسیدی، اما علاقهای به قرار گذشتن ندارم» خوب جواب میدهد.
بیشتر بخوانید: این علایم هشدار را برای پایان رابطه در نظر بگیرید
-
استفاده از جملات «من»:
جملات «من» تمرکز را روی شما نگه میدارند، بنابراین آنها را سرزنش یا انتقاد نمیکنید. میتوانید بگویید «من الان دنبال قرار گذاشتن نیستم» یا «من در حال حاضر روی کارم تمرکز دارم و علاقهای به ادامه رابطه ندارم».
-
ساده بودن:
یادتان باشد، شما توضیح مفصلی بدهکار نیستید. یک پاسخ ساده و مودبانه کافی است.
-
پرهیز از پیامهای متناقض:
اگر منظورتان از نه، نه است، پیامهایی که آنها را به دیدار آینده امیدوار کند، نفرستید.
-
احترام گذاشتن:
یادتان باشد با طرف مقابل با احترام و همدلی رفتار کنید. رد شدن حس مزخرفی است، بنابراین با حساسیت و درک با این موقعیت برخورد کنید.
جواب رد به پیشنهاد آشنایی در قرار دوم یا قرارهای بعدی
نه گفتن در قرار دوم میتواند سختتر باشد. چون شما تا حدی با طرف مقابل وقت گذراندهاید. در موقعیت ناخوشایندی قرار دارید که طرف مقابل میخواهد رابطه را ادامه دهد اما شما علاقهای ندارید. این موقعیت دشواری است چون نمیخواهید احساسات طرف مقابل را جریحهدار کنید. چند روش برای رد کردن در قرارهای بعدی وجود دارد، از جمله موارد زیر:
-
بیان قدردانی:
با تشکر از آنها بابت دعوت و نشان دادن قدردانی برای زمانی که تا الان با هم گذراندهاید شروع کنید. برای مثال میتوانید بگویید «خیلی ممنون بابت وقت خوبی که با هم گذروندیم.» این لحن مثبتی برای مکالمه ایجاد میکند.
-
صادق باشید:
احساسات خود را ملایم اما صادقانه بیان کنید. به آنها بگویید که از وقت گذراندن با آنان لذت بردهاید، اما در نهایت میخواهید مسیر جداگانهای را طی کنید. میتوانید چنین چیزی بگویید: «متاسفانه من اون ارتباطی رو که دنبالش هستم احساس نمیکنم. اما برای تو بهترینها رو آرزو میکنم و امیدوارم چیزی که رو دنبالش هستی پیدا کنی.»
-
توضیح دادن:
اگر راحتید، به طور خلاصه توضیح دهید که چرا فکر میکنید رابطه جواب نمیدهد. یادتان باشد روی ترجیحات شخصی خود تمرکز کنید، نه سرزنش طرف مقابل. مثلا «من حس میکنم این یه رابطه عاشقانه نیست» یا «من دنبال کسی هستم که علایق مشترک داشته باشیم.»
-
در نظر گرفتن احساسات طرف مقابل:
به این فکر کنید که طرف مقابل چه احساسی خواهد داشت. میتوانید احساسات طرف مقابل را تایید کنید و تاثیر مثبتی را که روی زندگی شما داشتهاند، بیان کنید. به آنها بگویید که قدردان آنچه از این رابطه به دست آوردهاید، هستید.
-
آرزوی موفقیت:
برای کاهش آسیب، جواب رد به پیشنهاد آشنایی را با یک حرکت یا نظر مهربانانه همراه کنید. مثلا میتوانید بگویید «امیدوارم درک کنی. واسه زندگی عاشقانهت بهترینها رو آرزو میکنم» یا «فکر میکنم تو آدم فوقالعادهای هستی و امیدوارم چیزی رو که دنبالش هستی، پیدا کنی.»
در این موقعیتها دیگر نباید مهربان باشید
در موقعیتهای مشابه زیر، بهتر است دیگر مهربانی را کنار بگذارید:
- آنها «نه» را نمیپذیرند: ممکن است کسی بعد از جواب نه واضح و قطعی شما، همچنان روی درخواستش پافشاری کند. خوب است که قاطعتر باشید. «ممنون که میپرسی، اما علاقهای ندارم. لطفا دوباره نپرس.»
- میکوشند شما را کنترل کنند: اگر آنها سعی کردند با گفتن چیزهایی مثل «چرا هیچ کس نمیخواد با من سر قرار بیاد!» شما را کنترل کنند تا به دوستی راضی شوید، آن را متوقف کنید. «این مسیولیت من نیست. من علاقهای ندارم، لطفا بهش احترام بذار.»
- مرزهای شما را زیر پا میگذارند: وقتی کسی مرزهای شما را نقض میکند، قاطع باشید. میتوانید بگویید: «من علاقهای به ادامه مکالمه ندارم. لطفا دوباره با من تماس نگیر.» در صورت لزوم، آنها را در فضای مجازی مسدود کنید.
- شما را ناراحت میکنند: اگر واکنش یا پافشاری آنها ناراحتتان میکند، در بیان رک بودن تردید نکنید. «نه متشکرم، و راستش این رفتارت ناراحتم میکنه.” در صورت نیاز، میتوانید رفتارهای آسیبرسان را گزارش کنید.
منبع
کلینیک روانشناسی سها٬ مرکز ارائه خدمات مشاوره روانشناسی٬ مشاوره آنلاین٬ مشاوره خانواده و مشاوره جنسی