اگر رابطه‌ی شما و شریک عاطفی‌تان به سردی گراییده یا با تعارضاتی در ارتباطتان مواجه هستید، زوج درمانی یا مشاوره‌ی زناشویی می‌تواند کمکتان کند. در این مقاله در مورد مزایای استفاده از مشاوره زناشویی و مشکلاتی که این نوع مشاوره به آنها پاسخ می‌دهد می‌پردازیم.

 

مشاوره زناشویی
مشاوره زناشویی

مشاوره زناشویی چیست؟

مزایای استفاده از مشاوره زناشویی چیست؟ ابتدا بهتر است به تعریف این نوع مشاوره بپردازیم. مشاوره زناشویی یا زوج درمانی نسبت به روان‌درمانی فردی اندکی متفاوت است. درحالی که روان درمانی فردی به طور کلی تنها بر شما و نیازها و پیشرفت­تان تمرکز دارد، مشاوره زناشویی درباره شما و شریک زندگی­تان است. این نوع روان درمانی به شما و شریک زندگی یا همسرتان کمک می‌کند که درمورد خود، آنها و نحوه تقویت رابطه دو نفره تان بیشتر بدانید. این شیوه فقط برای زوجینی که با بحران مواجه هستند، نیست. حتی بهترین زوج ها نیز می‌توانند از زوج‌درمانی بهره‌مند شوند.

حتی انتخاب یک مشاور با کمک یکدیگر نیز نیاز به روحیه‌ی همکاری دارد. بنابراین در ادامه به نکاتی برای کمک به شما در ورود به جلسات مشاور زناشویی یا زوج‌درمانی می‌پردازیم.

کلینیک روانشناسی

چه عواملی سبب تنش در رابطه می‌شوند؟

بحث های زوجین ممکن است مجموعه ای از نگرانی ها و دغدغه ها را در بر داشته باشد، از جمله:

  • پول
  • تقسیم عادلانه‌ی کارهای خانه یا سایر وظایف
  • صمیمیت جسمی
  • تعهدات و مسایل خانواده‌ی گسترده
  • کودکان یا والدگری
  • شغل
  • عادات خواب همچون خروپف‌کردن یا بیدار ماندن تا آخر شب
  • روابط گذشته
  • سومصرف مواد
  • الگوهای رفتاری ناسالم
    مشاوره زناشویی
    مشاوره زناشویی

فنونی که مشاوران ازدواج پیشنهاد می‌کنند

در این بخش از مقاله مزایای استفاده از مشاوره زناشویی به فنون پیشنهادی می‌پردازیم. آگاهی از رفتارهای مشکل‌زا می‌تواند شامل شناسایی الگوهای تکرارشونده در بحث‌های شما باشد. ممکن است بخواهید به هر دو طرف بحث نگاه کنید. آیا در مورد قبوض ماهانه یا مشکلات سلامتی استرس داشته اید؟ آیا در مورد نحوه تربیت فرزندان خود اختلاف نظر دارید؟ آیا احساس می‌کنید در سایر وظایف خانوادگی غرق شده‌اید؟ هر اتفاقی که باشد، می‌توانید نگرانی های خود را به درمان بیاورید. زوج‌درمانی فضایی را برای صحبت آشکار و بدون قضاوت و ایجاد راهبردهایی برای تغییر باز می‌کند. ممکن است حوزه‌هایی را شناسایی کنید که هر دوی شما می‌توانید در آن پیشرفت کنید. در ادامه به برخی نکات پیشنهادشده در مشاوره زناشویی می‌پردازیم:

  • به نگرانی فعلی بچسبید

هنگام بروز اختلاف، به جای آوردن اطلاعات نامربوط، روابط دیگران یا آسیب‌های گذشته، وضعیت فعلی و علت اصلی بحث را در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید در مورد آسیب‌های گذشته صحبت کنید، این کار را در یک جلسه جداگانه انجام دهید. بهتر است مشکلات را تک تک بررسی کنید تا تمرکز بیشتری روی نگرانی‌های‌تان بیابید.

  • بحث‌های سالم انجام دهید

در حالی‌که توافق بر دوری از یک بحث ممکن است مشکلی را حل نکند، شناسایی حوزه‌ای که بر آن توافق دارید می‌تواند سازنده باشد. برای مثال، شاید یک زوج بر سر موضوع خرید تلفن همراه برای دخترشات اختلاف داشته باشند. به جای مخالفت، یک زوج می‌تواند بگوید: «می‌دونم ایمنی و سلامتی دخترمون برای هر دوی ما مهمه. بیا یه فهرست از مزایا و معایب هر گزینه بنویسیم؛ اینجوری می‌تونیم به بهترین راه حل برسیم». بدین طریق حس اتحاد برانگیخته می‌شود که می‌تواند سازش را در یک گفتگو آسان‌تر کند. اگر یافتن زمینه‌های مشترک دشوار است، می‌توانید از درمانگر خود بخواهید به شما کمک کند تا نموداری از حوزه‌های قابل توافق ایجاد کنید.

  • سعی کنید مسایل را از دید پارتنرتان هم ببینید

در طول زوج درمانی، ارزیابی ارزش‌ها، افکار و باورهای شما می‌تواند مفید باشد. این موارد تا کجا با شریک زندگی‌تان مطابقت دارند و از چه نظر متفاوت هستند؟ مقادیر مختلف می‌تواند یک مشکل ریشه‌ای برای برخی نگرانی‌ها باشد. به این فکر کنید که چرا شریک زندگی‌تان ناراحت است و موقتا به احساسات شما توجهی ندارد.

مشاوره ازدواج

آیا آنها احساس می‌کنند شنیده نشده‌اند، مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند یا به‌شان بی‌احترامی شده؟ با وارد شدن به دیدگاه شریک زندگی خود، می‌توانید دنیای پنهانی از اطلاعات را کشف کنید. درک بحث از دیدگاه طرف مقابل ممکن است به شما امکان دهد با همدلی به موقعیت نزدیک شوید. درمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا چالش‌های فوری رابطه خود را حل کنید و راه حل های طولانی مدتی ایجاد کنید که به برقراری ارتباط، تعامل و ابراز عشق هر دو طرف کمک کند.

چرا شریک عاطفی ام از من دلخور است؟

در حال مطالعه‌ی مقاله‌ی مزایای استفاده از مشاوره زناشویی هستید. اگر شریک عاطفی شما عصبانی، تدافعی یا ناراحت است و نمی‌توانید دلیلش را بفهمید، علل زیادی ممکن است وجود داشته باشد. برای مثال آنها ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • یک تعارض درونی که ارتباطی با شما و رابطه تان ندارد
  • تعارضی در سایر روابط، مانند دوستان یا خانواده
  • استرس ناشی از یک روز طولانی یا خستگی کار
  • علایم یک عارضه سلامت روان مانند افسردگی یا اضطراب
  • علایم مرتبط با تعارضات حل‌نشده در رابطه فعلی
  • از دست دادن یا سوگ

به جای اینکه رفتار شریک‌تان را غیرمنطقی فرض کنید، می‌توانید سعی کنید ارتباطی گشوده برای درک مسایل برقرار سازید. می‌توانید به شریک زندگی خود بگویید که متوجه تغییر خُلق او شده‌اید و می‌خواهید برای حمایت از او در آنجا باشید. اگر حالت تدافعی پیدا کردند، این گفتگو را به زمانی دیگر موکول کنید.

زوج درمانی چطور کار می‌کند؟

زوج درمانی می‌تواند به زوجین کمک کند تا راهبردهایی سالم را برای حل اختلافات پیدا کنند. شناسایی عادات ناسالم می‌تواند به اندازه شناسایی رفتارهای ناسالم همسرتان ضروری باشد. زوج درمانگر، انجام گفتگوهای نامحدود را در حضور شخص سومی بی طرف، تسهیل می‌کند.

مراجعه به درمانگر چه زمانی خیلی زود است؟

چه زوج هایی که چند هفته با هم بوده اند و چه زوج هایی که سال ها با هم زندگی کردند، همگی می‌توانند از مشاوره بهره‌مند شوند. هیچ الزامی در رابطه با مدت زمانی که پیش از شرکت در یک جلسه با هم بوده اید، وجود ندارد. درمانگر شما احتمالا در تمام مراحل رابطه با زوج ها تجربه و مهارت دارد.

آیا زوجین می‌توانند با هم در جلسات شرکت کنند؟

جلسات زوجی اغلب با هم برگزار می‌شود. در برخی موارد، درمانگر ممکن است قبل یا بعد از جلسات مشترک، با هر دوی شما ملاقات کند تا در مورد احساساتی که نمی‌توانید در مقابل شریک زندگی‌تان بگویید، صحبت کنید. با این روش ها، درمانگر می‌تواند بر رابطه شما نظارت کند و بینشی در مورد نقاط قوت و ضعف‌تان به دست بیاورد. در موارد دیگر، شما و همسرتان ممکن است یک درمانگر فردی خارج از مشاوره زوجی داشته باشید.

مزایای استفاده از مشاوره زناشویی چیست؟

زوج درمانی می‌تواند فواید زیادی داشته باشد؛ از جمله:

  • رضایت هیجانی

در طول و پس از جلسات زوج درمانی، زوجین معمولا سطوح بالایی از رضایت را نشان می‌دهند. بر اساس یک مطالعه، بیش از 90% زوجین پس از شرکت در جلسات مشاوره زناشویی، بهبود سلامت عاطفی را گزارش کردند. آنها بیان کردند که زوج‌درمانگر، منابع مورد نیاز برای تصمیم‌گیری موثرتر در مورد روابط را در اختیار آنها قرار داده است. توجه داشته باشید که آنچه برای سایر روابط مناسب است ممکن است در رابطه‌ی شما کار نکند. زوج درمانی به شما کمک می‌کند دیدی به دور از مقایسه به رابطه خود داشته باشید.

  • حل اختلافات می‌تواند زمان شما را ذخیره کند

زوج درمانگران اغلب در کار با زوج‌هایی با پیشینه، فرهنگ و سبک‌های زندگی متفاوت تجربه دارند. همچنین، آنها اغلب پژوهش‌های به روز در مورد روابط بین فردی در دسترس دارند تا با حقایق و مطالعات از شما حمایت کنند. تلاش برای حل تعارضات به تنهایی و بدون کمک یک متخصص می‌تواند وقت‌گیر باشد. شرکت در جلسات مشاوره هفتگی می‌تواند به زوجین کمک کند تا با یک برنامه ساختاریافته برای رابطه خود پیش بروند.

  • ممکن است به یک راه حل برسید

گاهی اوقات، مشاوره زوجین می‌تواند به شما و شریک زندگی‌تان نشان دهد که می‌خواهید مشکلات را حل کنید و با هم پیش بروید. گاه نیز ممکن است متوجه شوید که این رابطه برای شما مناسب نیست. در هر صورت، زوج درمانی می‌تواند به شما این امکان را بدهد که در مورد سلامت رابطه خود بیاموزید و راه حلی ارایه دهید. در مشاوره، درمانگر تا جای ممکن جدایی یا طلاق را توصیه نمی‌کند. بلکه شما را به سمت یافتن سالم ترین گزینه برای خود رهنمود می‌شود.

انواع زوج درمانی  کدامند؟

در این بخش از مقاله‌ی مزایای استفاده از مشاوره زناشویی، انواع زوج درمانی را بررسی می‌کنیم. زوج درمانی انواع مختلفی دارد و از فنون متفاوتی استفاده می‌کند؛ از جمله:

زوج درمانی متمرکز بر هیجان (EFT): این روش اغلب از نظریات دلبستگی و پیوند بزرگسالان برای راهنمایی مراجعان استفاده می‌کند. زوج‌درمانی متمرکز بر هیجان به زوج‌ها کمک می‌کند تا پاسخ‌های هیجانی، تعاملات و پیوندهای خود را ارزیابی کرده و تقویت کنند تا در رابطه به پیش بروند.

روش گاتمن: این رویکرد می‌تواند به زوج ها کمک کند تا از طریق فن «نقشه عشق» صمیمیت، احترام و محبت کلی بین خود را افزایش دهند.

مشاوره جنسی

روایت درمانی: در روایت درمانی، زوج‌ها می‌توانند نگرانی‌های درونی خود را شناسایی کنند و نام ببرند. مشکلاتی که باید از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرد و به طور سازنده روی آنها کار شود.

روانشناسی مثبت گرا: این یکی از فنون مشاوره زوجی است که درمانگران اغلب از آن برای تاکید بر جنبه های مثبت روابط استفاده می‌کنند. درمانگر ممکن است از تمرینات خوش بینی برای رسیدن به این هدف استفاده کند.

ایماگوتراپی: این روش می‌تواند تکنیک‌های رفتاری و معنوی را با هم ترکیب کند و سوالاتی مانند «چرا شریک زندگی خود را انتخاب کردید؟» مطرح سازد.

مشاوره زناشویی
مشاوره زناشویی

آیا زوج درمانی روی ما جواب می‌دهد؟

موفقیت یا شکست درمان ممکن است به میزان تمایل هر دو طرف برای متعهد ماندن به فنون و تمرینات مشاوره بستگی داشته باشد. فرآیند مشاوره زناشویی به تلاش هر دو طرف نیاز دارد. افزون بر این، می‌توانید قبل از پرداختن به مشاوره عمیق، سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • چرا می‌خوایم درمان زوجی رو امتحان کنیم؟
  • انتظار داریم چه نتایجی از درمان بگیریم؟
  • هدف ما برای هر جلسه‌ی درمان چیه؟
  • به دنبال چه نوع درمانی هستیم؟
  • در اولین جلسه می‌خواهیم در مورد چه جنبه هایی از رابطه مان صحبت کنیم؟
  • هیچ موضوعی هست که به دلایلی اصلا نخوایم در جلسات مطرحش کنیم؟

سوالات رایج

در این بخش از مقاله‌ی مزایای استفاده از مشاوره زناشویی به برخی سوالات رایج شما پاسخ می‌دهیم.

چه چیزهایی را نباید به مشاور ازدواج بگویم؟

شما می‌توانید هر چیزی را به درمانگر خود بگویید. با این حال، بیان کردن یا نکردن بخشی از اطلاعات به خودتان بستگی دارد. می‌توانید قبل از گفتن جزییات یک مسیله به مشاور، با شریک زندگی خود مشورت کنید.

اگر شریک زندگی‌ام از رفتن به مشاوره زناشویی امتناع کرد، چه کاری باید انجام دهم؟

اگر شریک زندگی شما از آمدن به جلسات مشاوره دوری می‌کند، می‌توانید درمان فردی را در نظر بگیرید تا با یک مشاور در مورد احساس خود نسبت به رابطه تان صحبت کنید. مشاوره فردی احتمالا فقط بر نیازهای شما تمرکز می‌کند، بنابراین ممکن است در مورد اینکه چگونه این رابطه به شما آسیب می‌زند یا برایتان مفید است، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آیا باید به همسرم بگویم که در جلسات در مورد چه چیزی صحبت می‌کنم؟

این انتخاب شماست. در جریان گذاشتن همسرتان به او کمک می‌کند تا از حیطه های مشکل‌زایی که روی آنها کار می‌کنید، باخبر شوند. با این حال، در صورت تمایل می‌توانید جزییات جلسات درمانی خود را برای خودتان نگه دارید.

حقایقی که باید درباره مشاوره زناشویی بدانیم

هر زمان که بخواهید وارد تجربه ای تازه شوید، لازم است تا حد ممکن در آن زمینه آگاهی کسب کنید. واقعیات و اطلاعات باعث می‌شوند کمتر مضطرب، عصبی یا نامطمین باشید. این موضوع صرف نظر از نوع درمانی که انتخاب می‌کنید، صدق می‌کند. به این دلیل، در نظر گرفتن توصیه هایی که در ادامه خواهیم داشت کمک می‌کند تا با بالاترین شانس ترمیم و بهبودیِ رابطه زناشویی‌تان وارد جلسات درمان شوید.

حقایقی که باید در مورد مشاوره زناشویی بدانید

در ادامه‌ی مقاله‌ی مزایای استفاده از مشاوره زناشویی به حقایقی می‌پردازیم که باید در مورد مشاوره زناشویی بدانید:

  • نجات رابطه زوجی شما، بر عهده مشاور زناشویی نیست

قرار نیست که شما یک مشاور زوج درمانگر را استخدام کنید تا رابطه تان را ترمیم کند. این دقیقا تعریف شغل این افراد نیست. کار این مشاوران، هدایت شماست تا رابطه زوجی خود را اصلاح کنید. از این رو، باید برای انجام توصیه های آنها بکوشید و به تقویت رابطه تان بپردازید.

احتمالا خواهید پرسید: «همسرم چطور؟ آیا او نباید تلاش کند؟». البته که به تلاش هر دوی شما نیاز است. اما شما کنترلی بر کوشش او ندارید. تنها کسی که می‌توانید اقدامات وی را مدیریت کنید، خودتان هستید. و به هر حال یک نفر باید گام اول را بردارد.

متاسفانه باور به اینکه مشاور مسیول نجات و حفظ رابطه زناشویی مراجعان است، یک تصور غلط رایج است. همانطور که گفته شد، شغل مشاور خدمت به عنوان یک راهنماست. یعنی آنها می‌توانند موقعیت شما را مشاهده کنند، بازخورد ارایه دهند و توصیه ها و راه حل های احتمالی را پیشنهاد کنند. با این حال، در نهایت این شما و شریک زندگی تان هستید که باید به مرمت رابطه زناشویی خود مشتاق باشید و بازخوردها را بپذیرید. معمولا گفتن این جملات از عملی ساختن آنها آسان تر است. گاه در جلسات زوج درمانی، ممکن است یک یا هردوی شرکت‌کنندگان بازخوردی دریافت کنند که دوست ندارند یا با آن موافق نیستند. در چنین زمان‌هایی گوش دادن به مشاور برای درک کلام او و فرونشاندن احساسات رنجش یا خشم اهمیت دارد.

  • بیشتر کارها بیرون از جلسات انجام می‌شود

توقع نداشته باشید که با احساس بهبودی معجزه آسایی در رابطه خود، جلسات مشاوره زناشویی را ترک کنید. مشاوره زناشویی راهنمایی‌هایی به شما ارایه می‌دهد. سپس شما باید از جلسه خارج شوید و آن رهنمودها را عملی سازید. کاری که شما و شریک زندگی‌تان بیرون از جلسات انجام می‌دهید تعیین می‌کند رابطه شما در آینده چقدر خوب خواهد شد.

انجام این کار، زمانی که به همراه همسرتان در اتاق درمانگر نشسته اید، راحت است. اما زمانی که در خانه هستید، نسبت به یکدیگر احساس ناامیدی دارید و یک روز بد را پشت سر گذاشته اید، بسیار تفاوت دارد. اکثر اوقات، صحبت در این مورد از عمل به آن ساده‌تر است. با این وجود، انجام تکالیف و توصیه های مشاور بسیار اهمیت دارد. به یاد داشته باشید این شما دو نفرید که مسیول ترمیم و مراقبت از رابطه خود هستید، نه مشاور. یعنی به هر حال شما باید خود را به انجام آن کارها ملزم کنید، حتی اگر ساده نباشد. اکنون سعی کنید و بعدا از مزایای آن استفاده کنید.

  • بیش از حد منتظر نمانید

در حال خواندن مقاله مزایای استفاده از مشاوره زناشویی هستید. بسیاری از زوجین برای مراجعه به مشاور بیش از حد منتظر می‌مانند، به حدی که مشکلات یا شکایت های ابتدایی تکثیر پیدا می‌کنند؛ کاستی ها در رابطه بسیار گسترده می‌شوند و شرایط خیلی دشوارتر می‌شود.

بسیاری از زوج ها متوجه این موضوع نیستند و برای حل و فصل مسایل مشخصی که می‌تواند هشدار پایان رابطه باشد، خیلی دیر اقدام می‌کنند. زمانی که به این مسایل پرداخته نشود، آنها به مرور حادتر و بدتر از قبل می‌شوند. احساسات منفی که مورد غفلت قرار می‌گیرند و خاموش می‌مانند، در زمان دیگری منفجر می‌شوند. در این هنگام، به احتمال زیاد آسیب از پیش وارد شده است. شما و همسرتان ممکن است از این که باید این گام را بردارید حیرت کنید، اما در درازمدت هر دوی شما از خودتان سپاسگزار خواهید بود که به جای انتظار و مشاهده بدتر شدن اوضاع، قدمی پیشگیرانه برداشتید.

  • تضمینی برای ترمیم رابطه وجود ندارد

یکی از مهم‌ترین نکاتی که لازم است درباره زوج درمانی بدانید این است که ضمانتی برای اصلاح وجود ندارد. واقعیت این است که همه زوجینی که به جلسات مشاوره می‌روند، موفق به نجات رابطه خود نمی‌شوند. در حقیقت مواردی وجود دارد که با زوج درمانی متوجه می‌شوند که جدایی، گزینه بهتری است. در چنین مواردی، بهترین راه حفظ رابطه، پایان دادن به آن است. یک مشاور زناشویی یا درمانگر می‌تواند به عنوان یک راهنما با شما و شریک زندگی تان کار کند. با این حال، این شما و همسرتان­اید که عهده دار موفقیت یا شکست رابطه‌تان هستید. همانگونه که گفته شد، درمان زمانی اثربخش خواهد بود که هردوی شما مشتاق به صرف وقت برای اصلاح باشید و گام‌های دشوار را بردارید.

  • گفتگوی صریح و باز اهمیت دارد

زمانی که تصمیم به شرکت در جلسات زوج درمانی یا مشاوره ازدواج دارید، باید مشتاق باشید که گشوده و صادقانه با درمانگر یا مشاور ارتباط برقرار کنید. باور داشته باشید یا نه، بسیاری از زوجین با این موضوع مشکل دارند. گاهی اوقات شرم یا خجالت دخیل هستند. گاهی یک نفر یا هر دو زوج مسایلی دارند که مایل نیستند دیگری از آنها باخبر شود. این قابل درک است؛ اما چنانچه رازها و جزییاتی ناگفته باقی بمانند، مشاور زناشویی اثر نمی‌کند.

صداقت و ارتباط بخش‌های حیاتی رابطه هستند، اما برای موفقیت روان درمانی نیز عامل مهمی محسوب می‌شوند. درمانگر شما چطور می‌تواند کمکتان کند اگر هر یک از شما صریح و صادقانه صحبت نکنید؟ صداقت، همه چیز است و آگاهی از این نکته هنگام کار با یک متخصص اهمیت دارد. شاید ساده نباشد اما لازم است شرم، تردید، گناه و سایر احساسات منفی را کنار بگذارید. برای اینکه بتوانید بیشترین بهره را از مشاور زناشویی ببرید و رابطه خود را بهبود بخشید، باید مایل باشید که با مسایل سخت کنار بیایید.

کلام آخر

در این مقاله در مورد مزایای استفاده از مشاوره زناشویی خواندید. همانگونه که بیان شد، مشاوره زناشویی نوعی از خدمات سلامت روان است که تاکنون به میلیون ها زوج کمک کرده تا رابطه خود را تقویت کنند. زوج درمانی همچنین می‌تواند به افراد یاری برساند تا الگوهای مخرب را شناسایی کنند، حیطه های نیازمند اصلاح را بشناسند و یاد بگیرند که چه عواملی در رابطه موفقیت آمیز، عاشقانه و سالم سهیم هستند. زندگی گاهی می‌تواند چالش‌انگیز باشد، اما توانایی تکیه و اعتماد به همسر در زمان های سخت مهم است و تفاوت چشمگیری ایجاد می‌کند.

لحظات دشوار، اجزای جدا ناشدنی زندگی هستند. صرف نظر از درآمد، موقعیت رابطه، مکان جغرافیایی، شغل و … احتمال بالایی وجود دارد که در مقاطعی از زندگی خود با لحظاتی دشواری روبرو شویم. آنچه ما را به روشنی تعریف می‌کند، این نیست که چند بار زمین می‌خوریم، بلکه آن است که چند بار می‌توانیم بلند شویم و به جلو حرکت کنیم. توانایی ایستادگی و خُرد نشدن در برابر سختی ها است که در نهایت ما را قوی‌تر می‌کند.

آیا تا کنون تجربه‌ی مراجعه به مشاور زناشویی یا زوج درمانگر را داشته اید؟ این تجربه چه کمکی به شما و همسرتان کرد؟ آیا حاضرید مجدد به یک زوج درمانگر مراجعه کنید؟

برای استفاده از خدمات مشاوره زناشویی چه کاری باید انجام دهیم؟

سها کلینیک با رویکردی متفاوت و با بهره گیری از درمانگرانی متخصص و مجرب به شما برای درمان انواع مشکلات زناشویی کمک می کند. فقط کافیست با شماره 02188005573 تماس بگیرید.

منابع

regain.us

https://www.betterhelp.com/advice/therapy/how-does-couples-therapy-work/

کلینیک روانشناسی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]