طرحواره بی کفایتی (Incompetence Schema) یا طرحواره وابستگی – بی کفایتی یکی از طرحواره‌های ناسازگار اولیه است. این طرحواره به معنای احساس ناتوانی یا بی‌کفایتی در مدیریت زندگی، بدون کمک دیگران است. افرادی که تحت تاثیر این طرحواره هستند، معمولا …

بیشتر بخوانید


طرحواره بازداری هیجانی یکی از طرحواره‌های ناسازگار اولیه است که مانع از ابراز آزادانه احساسات می‌شود. این طرحواره یکی از موانع روانی است که بر نحوه تجربه و ابراز احساسات و تعاملات بین فردی تاثیر به سزایی می‌گذارد. این مقاله …

بیشتر بخوانید


طرحواره وابستگی عاطفی یکی از طرحواره‌های ناسازگار اولیه است که می‌تواند تاثیر عمیقی بر روابط بین فردی و رشد شخصیتی فرد داشته باشد. این طرحواره اغلب ریشه در تجربیات دوران کودکی داشته و به احساس ناتوانی و نیاز به حضور …

بیشتر بخوانید


داشتن کودک حرف گوش ‌نکن یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های والدین است. همه‌ی کودکان در مراحل مختلف رشد، رفتارهایی از خود نشان می‌دهند که مدیریت و پاسخگویی مناسب به آن‌ها دشوار است. حرف گوش نکردن و نافرمانی نیز یکی از این …

بیشتر بخوانید


دژاوو (Déjà vu) چیست؟ اصطلاحی فرانسوی به معنای پیش‌تر دیده شده، یکی از تجربه‌های مرموز و شگفت‌انگیزی است که تقریبا همه افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه کرده‌اند. این حس به فرد القا می‌کند که موقعیتی که …

بیشتر بخوانید


ترس از تاریکی یا نیکتوفوبیا یکی از شایع‌ترین انواع فوبیاست که می‌تواند ذهن افراد در تمامی سنین را تحت تاثیر قرار دهد. این ترس نه تنها زندگی روزمره، بلکه کیفیت خواب و روابط اجتماعی افراد را نیز مختل می‌کند. شناخت …

بیشتر بخوانید


کهن الگوهای یونگ مفاهیمی بنیادی در روانشناسی تحلیلی هستند که نخستین بار توسط روانشناس سوییسی، کارل گوستاو یونگ معرفی شدند. یونگ این الگوها را به عنوان ساختارهای ذهنی اولیه‌ای تعریف کرد که در ناخودآگاه جمعی انسان‌ها جای گرفته و نقشی …

بیشتر بخوانید


کم محلی به دختر یا پسر در بسیاری از روابط عاشقانه، به طور ناخودآگاه یا عمدی انجام و دیده می‌شود. این رفتار ممکن است در قالب سکوت، پاسخ ندادن به پیام‌ها یا پرهیز از تماس چشمی بروز کند که می‌تواند …

بیشتر بخوانید


طرحواره محرومیت هیجانی یکی از طرحواره‌های ناسازگار اولیه است که تاثیر عمیقی بر روابط و احساسات افراد دارد. این طرحواره ریشه در کودکی افراد داشته و به دلیل کمبود توجه، محبت یا درک عاطفی از سوی والدین یا مراقبین ایجاد …

بیشتر بخوانید


الکسی تایمیا (Alexithymia) یا نارسایی هیجانی به وضعیتی اشاره دارد که در آن فرد توانایی شناسایی، بیان و درک احساسات خود را ندارد. این وضع می‌تواند تاثیرات عمیقی بر روابط اجتماعی، سلامت روان و کیفیت زندگی فرد داشته باشد. در …

بیشتر بخوانید


021-66932737