تناقضِ ردکردن هیجانات ناخوشایند
اعتراض به چیزی که حس خوبی ندارد وسوسه انگیز است، اما می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
نکات کلیدی
- گروهی از پژوهشگران به شواهدی از رابطه دو طرفه بین احساس ناراحتی و عدم تایید آنها دست یافتند.
- نتایج نشان داد که هر چه مردم بیشتر هیجانات دشوار را احساس کنند، بیشتر با آنها مخالفت میکنند.
- در عین حال، نتایج حاکی از آن بود که هرچه افراد بیشتر با هیجانات ناخوشایند مخالفت کنند، آنها را بیشتر احساس می کنند.
- این تحقیق ارزش پذیرش احساسات دشوار را نشان می دهد، اگرچه نتایج آن نیاز به تکرار با نمونه ای وسیع تر دارد.
بیشتر بخوانید: دوپامین و ایجاد عادات بهتر
به عنوان یک انسان، مطمئناً دو چیز را دست کم یک بار (و احتمالاً چندین بار) در زندگی خود تجربه کرده اید:
1) هیجانات ناخوشایند، و
2) انتقاد از خود برای احساس کردن آنها.
اگر هنگام راه رفتن ناگهان پای تان درد بگیرد، به احتمال زیاد بابدبینی به آن نگاه می کنید. اما وقتی صحبت از هیجانات تان می شود، یک واکنش منفی و حتی قضاوتی چگونه عمل می کند؟ گروهی از پژوهشگران این سوال را در مطالعه ای که به تازگی منتشر شده بررسی کردند.
یافته های مطالعه هیجانات ناخوشایند
به طور خاص، این گروه ارتباط بین میزان احساسات ناخوشایندی که افراد تجربه می کنند (مانند ترس، غم، عصبانیت، شرم، گناه و اضطراب) و میزان رد یا عدم تایید آنها از این احساسات را بررسی کردند (ما این را به عنوان عدم پذیرش احساسات نام می بریم). آنها به طور روزانه به مدت پنج روز به بررسی پیوند بین این دو موضوع پرداختند. برای انجام این کار، آنها از همه کسانی که در مطالعه شرکت کردند خواستند از یک نرم افزار برای تکمیل پرسشنامه در بازه های زمانی تصادفی بین 30 تا 90 دقیقه استفاده کنند.
نتایج نشان داد که اولاً، اگرچه در میزان احساس ناراحتی افراد و میزان عدم تایید آنها تفاوت هایی وجود داشت، اما همه با هر دوی این تجربیات مواجه می شدند. دوم، محققان دریافتند که بین احساس کردن هیجانات ناخوشایند و طرد آنها رابطه وجود دارد.
بیشتر بخوانید: آنهدونیا یا بی لذتی
سوم، نتایج به ارتباطی دو طرفه بین این عوامل از یک نقطه زمانی به نقطه دیگر اشاره کردند. به طور دقیق، زمانی که یک فرد بیش از حد معمول هیجانات ناخوشایند را احساس میکند، بعدتر بیشتر تمایل دارد که با هیجانات دشوار مخالفت کند (آنها را رد کند)؛ و وقتی کسی هیجانات ناخوشایند را رد میکند، بعدتر حتی بیشتر از آن هیجانات دشوار را احساس می کند.
البته، هیچ مطالعهای همه مسائل را توضیح نمیدهد و محققین محدودیتهای پژوهش خود را تأیید کردند. به عنوان مثال، آنها فقط زنان را در این مطالعه بررسی کردند، اگرچه تیم بر این باور بود که بر اساس تحقیقات دیگر مردان نیز الگوی مشابهی ای را نشان می دهند. همچنین، محققان در مورد لزوم انجام این مطالعه در میان افراد مسن اظهار نظر کردند، زیرا محدوده سنی در این مطالعه تنها 18 تا 40 سال بود.
این برای مدیریت احساسات چه معنایی دارد؟
گذشته از این محدودیت ها، پژوهشگران حق داشتند که یک نکته اصلی از کار خود را برجسته سازند: وقتی به جای پذیرش هیجانات ناراحتکننده با آنها مخالفت میکنیم، بعداً احساس ناراحتی بیشتری گریبان گیرمان می شود. به همین ترتیب، زمانی که هیجانات ناخوشایند بیشتری را احساس می کنیم، بیشتر با آنها مخالفت می ورزیم.
پژوهشگران پیشنهاد کردند که ممکن است یک الگوی تکرارشونده و تقویتکننده متقابل وجود داشته باشد که در آن افراد برای رد هیجانات ناخوشایند بیشتر کشمکش دارند، سپس احساس ناراحتی بیشتری میکنند، بعد حتی بیشتر مبارزه میکنند و این چرخه همان طور ادامه می یابد. آنها همچنین به مطالعات اضافیای اشاره کردند که می تواند چنین الگویی را به طور کامل تر بررسی کند.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع توهم و راه درمان آن
چه برداشتی می توانیم از این موضوع داشته باشیم؟ اگرچه این تحقیق تجربی نبود، اما پیوند دو طرفه بین رد احساسات و وجود احساسات ناراحت کننده نشان می دهد که وقتی صحبت از هیجانات ناخوشایند ما می شود، به طور متناقض، شاید بهتر باشد آن هیجانات را اشتباه تلقی نکنیم. در عوض، اگر بتوانیم اجازه دهیم چنین هیجاناتی بدون اجتناب از آنها یا مخالفت با آنها به صحنه بیایند، ممکن است احساس بهتری نسبت به تفکرمان پیدا کنیم.
منبع
بررسی توسط دوون فری – 2022